ГоловнаПолітика

Суд поновив на посаді голову Держслужби інтелектуальної власності Жаринову

Суд також постановив стягнути з Держслужби зарплату в сумі 246 710,76 гривень.

Суд поновив на посаді голову Держслужби інтелектуальної власності Жаринову
Алла Жаринова
Фото: inventa.ua

Київський апеляційний адміністративний суд відновив Аллу Жаринову на посаді голови Державної служби інтелектуальної власності.

Про це йдеться в постанові суду.

Після звільнення Кабінетом Міністрів у березні 2016 року Жаринова подала позов до Окружного адмінсуду Києва, в якому вимагала скасувати рішення про звільнення і відновити її на посаді з 20 лютого 2016 року, а також стягнути з Держслужби інтелектуальної власності заробітну плату за час вимушеного прогулу за період з 20 лютого 2016 року до моменту винесення рішення у справі.

20 березня Адміністративний суд відмовив у задоволенні позову, але Жаринова подала на це рішення апеляційну скаргу. В результаті Апеляційний суд прийняв рішення скасувати постанову адмінсуду і задовольнити позов повністю.

Зокрема, суд визнав незаконним і скасував розпорядження Кабміну про звільнення і поновив Жаринову на посаді голови Держслужби інтелектуальної власності з 20 лютого 2016 року. Суд також постановив стягнути з Держслужби на користь позивача зарплату за час вимушеного прогулу в сумі 246 710,76 гривень.

Нагадаємо, Жаринова очолювала службу з 2001-го по 2012 рік, а потім знову була призначена на цю посаду в листопаді 2014 року. 18 лютого 2016 року Кабмін звільнив Жаринову за результатами службового розслідування.

23 серпня 2016 року Кабмін вирішив ліквідувати Держслужбу інтелектуальної власності. Функції та держпідприємства були передані Мінекономіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram