ГоловнаПолітика

Порошенко назвав "переконливою перемогою" рішення Стокгольмського суду за позовом "Нафтогазу" до "Газпрому"

"Це наша переконлива перемога в захисті інтересів України", - сказав президент.

Порошенко назвав "переконливою перемогою" рішення Стокгольмського суду за позовом "Нафтогазу" до "Газпрому"
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вважає переможним рішення Стокгольмського арбітражу за позовом "Нафтогазу України" проти російського "Газпрому" за контрактом на постачання газу.

Про це повідомляється на сайті президента.

"Наші спільні дії, зусилля - і команди НАТО, і юридичних представників, і команди МЗС, яка теж надавала велику допомогу, позиція Адміністрації Президента і Уряду, сьогодні дозволили нам вийти на цей результат. Я вітаю з цим вас і вітаю весь український народ, що нарешті ми маємо захищені інтереси держави, принаймні у надзвичайно важливій енергетичній сфері", - сказав Глава держави під час зустрічі із заступником Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль та головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

"Я можу констатувати, що це наша переконлива перемога в захисті інтересів України", - додав президент.

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж повністю задовольнив вимоги "Нафтогазу" до російського "Газпрому" за контрактом на постачання газу в Україну з 2009 року за принципом take or pay. Також було повністю скасовано заборону на реекспорт газу. Глава МЗС Павло Клімкін назвав таке рішення "перемогою над енергетичною агресією Росії".

Водночас, російський "Газпром" вважає позитивним для себе попереднє рішення Стокгольмського арбітражу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram