ГоловнаПолітика

Кілера, який стріляв в Осмаєва, заарештовано без права на заставу

Його привезли до суду в супроводі лікарів і посиленої охорони.

Кілера, який стріляв в Осмаєва, заарештовано без права на заставу
Того, хто стріляв в Осмаєва ідентифікували як пітерського бандита Дінго
Фото: fontanka.ru, rbc.ua

Кілера, який намагався вбити Адама Осмаєва в Києві, заарештовано на два місяці без права на заставу. Рішення було прийнято судом 7 червня, повідомила у фейсбуці спікер прокуратури Києва Надія Максимець.

Для участі в судовому засіданні підозрюваного привезли в супроводі лікарів і під посиленою охороною.

Також Максимець повідомила, що в кримінальному провадженні проводять необхідні заходи, спрямовані на встановлення обставин цього злочину. На місці події провели слідчий експеримент. Крім того, призначено низку судових експертиз, у тому числі дактилоскопічне дослідження з метою ідентифікації особи підозрюваного.

Із залученням департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції триває перевірка обставин отримання підозрюваним паспорта громадянина України.

Дії кілера кваліфіковано за ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України (замах на вбивство), санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що ім'я кілера досі достеменно невідоме. Він мав паспорт, виданий на 58-річного уродженця Одеси Олександра Дакара. При цьому стрілець дуже схожий на петербурзького бандита Артура Курмакаєва, також відомого як Денісултанов, Крінарі, Тищенко, Цебро, Дінго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram