ГоловнаПолітика

Тіллерсон вивчає варіанти участі США у врегулюванні ситуації на Донбасі, - посол

Сполучені Штати переглядають політику щодо України.

Тіллерсон вивчає варіанти участі США у врегулюванні ситуації на Донбасі, - посол
Фото: podrobnosti.ua

Державний секретар США Рекс Тіллерсон вивчає різні варіанти участі Сполучених Штатів у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Про це повідомила посол США в Україні Марі Йованович, відповідаючи на запитання, чи розглядають Штати можливість участі в "нормандському" чи якомусь іншому форматі, передає "Укрінформ".

"Ми переглядаємо нашу політику щодо України і, я думаю, рухаємося вперед в дуже позитивному напрямку. Очевидно, що ситуація на сході є дуже важливою частиною цього, і ми будемо всіляко підтримувати Україну. Держсекретар Тіллерсон уважно вивчає всі можливі варіанти нашої участі у вирішенні цього питання", - сказала Йованович.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін під час свого візиту у Вашингтон і зустрічей з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом обговорив можливість залучення США до переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі в рамках "нормандського формату".

Розмови про розширення "нормандської четвірки" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) час від часу піднімаються на різних рівнях. Найпопулярніша пропозиція - залучити до неї США і Великобританію як гарантів безпеки України за Будапештським меморандумом. Також бажання долучитися до переговорів виявляла Польща, але цю пропозицію ще в 2014 році заблокувала Росія.

Основна претензія до "нормандського формату" - відсутність істотного прогресу в мирному врегулюванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram