ГоловнаПолітика

Директора фірми, що створювала реєстр е-декларацій, повідомили про підозру

"Міранда" ухилилася від сплати податків на 1 млн гривень.

Директора фірми, що створювала реєстр е-декларацій, повідомили про підозру
Фото: LB.ua

Прокуратура Київської області повідомила про підозру директора ТОВ "Міранда" Юрія Новікова.

Як повідомляють на сайті прокуратури, Новіков ухилився від сплати податків майже на 1 млн гривень під час використання коштів міжнародних організацій, наданих на розробку реєстру тимчасово переміщених осіб і системи електронного декларування для Нацагентства із запобігання корупції.

Йому інкриміновано ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків і зборів) КК України.

Новіков, як зазначають, уклав два договори про розробку програмного забезпечення з Міжнародною організацією з міграції та Програмою розвитку ООН. Згідно з умовами договору, директор мав розробити реєстр тимчасово переміщених осіб і систему електронного декларування для НАЗК.

"Втім, отримавши за вказаними договорами кошти, на підставі підроблених документів службовець перерахував гроші на банківські рахунки субпідрядної організації (нерезидента України), яка має ознаки фіктивності і не здійснює реальної фінансово-господарської діяльності. Проведеною протягом досудового розслідування податковою перевіркою встановлено факт умисного ухилення від сплати податків підприємства на загальну суму 934 977 гривень", - сказано в повідомленні.

Про те, чи затримано Новікова і чи обрано йому запобіжний захід, не повідомляють.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко в середу повідомив, що Новіков вивів гроші через фіктивні фірми на рахунки в Естонію. Луценко цього тижня відвідає цю країну, "щоб поставити крапку в розслідуванні".

Реєстр е-декларацій на гроші донорів створювало "ТОВ" Міранда", але через скарги на систему доробляло Держспецзв'язку.

Проект, у рамках якого створювали систему е-декларування, передбачав фінансування в розмірі 3,254 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram