ГоловнаПолітика

Порошенко заперечує причетність до прослуховування журналістів і активістів

Президент попросив з розумінням поставитися до роботи СБУ.

Порошенко заперечує причетність до прослуховування журналістів і активістів
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко стверджує, що не отримує від СБУ розшифрування прослуховувань журналістів і громадських активістів.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання журналіста "Радіо свободи".

За словами Порошенка, при минулому голові держави в Адміністрації президента була практика отримання президентом спеціальних довідок від спецслужб. Порошенко стверджує, що цю практику припинив.

"Мені відомо, що колишні працівники Адміністрації колишнього Президента, які зараз ефективно працюють з "громадськими діячами", стверджують про так званих "Т-шках" [департамент Т в структурі СБУ, який нібито займається прослуховуванням політичних діячів], які носилися колишньому Президенту і начебто носяться мені. Можу сказати, що, починаючи з лютого 2015 року, коли я дізнався, що деякі аналітичні центри мають аналітичне забезпечення СБУ, прочитавши їх зміст, я сказав, що ми таких матеріалів не потребуємо і ми не є замовниками цих досліджень", - сказав він.

При цьому голова держави попросив з розумінням поставитися до роботи СБУ, оскільки вона працює в умовах гібридної війни.

Нагадаємо, Порошенко заявив, що нинішній рівень свободи слова в Україні - безпрецедентний для нашої країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram