ГоловнаПолітика

СБУ прийшла з обшуками в "Укргазвидобування" через програмне забезпечення

Маски-шоу, пов'язані з використанням софта, спецслужба влаштовує все частіше.

СБУ прийшла з обшуками в "Укргазвидобування" через програмне забезпечення
Фото: 24tv.ua

Служба безпеки України проводить обшуки в офісі "Укргазвидобування", повідомляється на сайті компанії.

Слідчі дії проходять на підставі ухвали Шевченківського райсуду Києва про вилучення комп'ютерної техніки у керівників компанії і серверів.

"Представники СБУ мотивують обшуки нібито незаконним використанням програмного забезпечення, яке компанія офіційно і легально закупила через систему Прозорро. Подібні дії можуть дестабілізувати роботу "Укргазвидобування". Компанія співпрацює з представниками СБУ", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в середу СБУтакож прийшла з обшуками в інвестбанк Dragon Capital, заявивши, що там використовують "шпигунське програмне забезпечення російського виробництва".

У березні СБУ провела обшуки в керівництва інформаційно-аналітичної платформи YouControl, звинувативши незаконний збір інформації з обмеженим доступом з використанням спеціального програмного забезпечення.

У листопаді СБУ повідомила про викриття десяти фірм, які на замовлення російських спецслужб встановлювали на комп'ютери і мобільні термінали клієнтів "шпигунський софт" під виглядом DLP-систем, програм батьківського контролю, програм контролю за якість роботи співробітників і т.ін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram