ГоловнаПолітика

Мартиненко хоче довести в суді "абсурдність звинувачень" проти нього

Екс-нардеп наполягає, що їхати нікуди не збирається. 

Мартиненко хоче довести в суді "абсурдність звинувачень" проти нього
Фото: Lb.ua

Екс-нардеп Микола Мартиненко готовий захищати себе в суді щодо обрання запобіжного заходу і по  апеляції з боку САП на рішення Солом'янського райсуду. 

Про це він сказав у середу в ефірі  Еспресо.TV.

Екс-депутат зазначив, що звинувачення НАБУ і САП проти нього є політичною фальсифікацією. За його словами, НАБУ працює за "грузинським сценарієм".

"НАБУ і САП - це дешеве піар-агентство грузинської мафії. Керівник у НАБУ - це не пан Ситник, а пан Углава, котрий є співучасником Саакашвілі ... Вони бояться в Грузію поїхати. Ви кажете: "побудували демократичну державу?" Їдьте в демократичну державу, на свою батьківщину, перед судом виправдайтеся, потім до нас приїжджайте", - закликав Микола Мартиненко.

Він нагадав, що в Грузії "ці люди займалися тортурами, тим, що збирали в так звані "фонди" останні копійки в людей і від 90 до 99 відсотків людей саджали за звинуваченням. З цього питання є висновки комісії ООН. Сьогодні Углава керує НАБУ, працює тими ж самим методами", повідомив Микола Мартиненко. Екс-депутат спрогнозував наслідки цього управління: "заарештовувати - кидати за ґрати, після цього скажуть, що погані суди, все не годиться і на перевибори підуть у політичний проект того самого ж Саакашвілі. І підуть скопом у наш парламент".

"Спочатку говорять дуже довго про справу "Енергоатому": ось скоро прийдуть усі матеріали, скоро ми подамо до суду ці матеріали, все розслідувано тощо. Потім ця справа зникає, і мене несподівано заарештовують за 208 статтею Кримінально-процесуального кодексу", - зазначив екс-нардеп. Він нагадав, що 208 стаття передбачає затримання на місці злочину або тих, хто явно хоче втекти. Микола Мартиненко, за його словами, сам склав депутатський мандат. "Я не зникав нікуди, я постійно тут перебував. Але від НАБУ, від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури я бачу брехню", - зазначив екс-нардеп.

"Це справа політична, розкрутили якісь мої уявні злочини. Сховати за ґрати, пропіаритися, і потім усім розповідати, як вони борються з корупцією. Доказів немає жодних. Але звинуватили всіх, включаючи мою родину. Хороша ідея боротьби з корупцією у нас перетворюється на фейк і на переслідування", - заявив екс-депутат.

"Мені були натяки: їдь за кордон, відпочинь. Я завжди мав тверду позицію, що я нікуди не поїду, поки не спростую всі сфабриковані звинувачення проти мене. Я буду відстоювати всі свої позиції в судах. Доведу абсурдність усіх звинувачень на мою адресу", - сказав Мартиненко.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram