ГоловнаПолітика

САП не знайшла доказів незаконності грошей, внесених у заставу за Насірова

"Ми не знайшли підстав вважати, що кошти були здобуті незаконним шляхом".

САП не знайшла доказів незаконності грошей, внесених у заставу за Насірова
Роман Симкив
Фото: Сергей Нужненко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура не знайшла доказів незаконності грошей, внесених у вигляді застави за голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це сказав прокурор САП Роман Симків у Солом'янському районному суді Києва, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Ми не знайшли підстав вважати, що кошти, які були внесені на заставу за Насірова, були здобуті незаконним шляхом", - повідомив він.

Симків також прокоментував заяву Насірова про те, що його сім'я залишилася без грошей. Прокурор сказав, що у голови ДФС була вилучена сума в еквіваленті 30 тис. доларів.

"Між тими засобами, які вилучили під час обшуку, і тим, що зазначено в декларації, велика прірва", - зазначив Симків. Він додав, що не обов'язок прокуратури "забезпечувати хороше життя пану Насірову".

Нагадаємо, 16 березня дружина і тесть Насірова внесли за нього встановлену судом заставу в розмірі 100 млн гривень. Після цього керівник САП Назар Холодницький заявив, що детективи НАБУ перевірять законність походження цих грошей.

Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам нардепа Олександра Онищенка і завдання збитків державі на 2 млрд гривень. З 3 березня Насірова відсторонено від посади голови ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram