ГоловнаПолітика

НФ: Кремль сіє в Україні невпевненість у своїх силах через підконтрольні ЗМІ

Партія закликає "зупиняти брехню критичним аналізом".

НФ: Кремль сіє в Україні невпевненість у своїх силах через підконтрольні ЗМІ
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" вважає матеріал "Хто Ви, містере Кент?", що вийшов на сайті "Страна.ua", результатом кремлівської пропаганди і маніпуляцій, які спрямовані на поглиблення політичного протистояння в Україні, а також демонізацію образу Сполучених Штатів Америки. Про це йдеться в заяві партії.

"Уся публікація пронизана антиамериканською конспірологією про таємний і тотальний вплив США на українську політику. В останні дні в серії публікацій про скандали навколо НАБУ "Страна.uа" наполегливо проштовхує "американський слід". Усе зводиться до того, що всі дії здійснюються за вказівкою з-за океану. І в звичайних московських традиціях нагадують, що українськими революціями також керували "агенти американських спецслужб", - відзначають у НФ.

Метою таких дій у партії вважають бажання "сіяти в Україні зневіру у власних силах, перемикати увагу з реальних підривних дій на фейк і брехню, посилювати політичне протистояння і одночасно поширювати недовіру назовні".

"Нам усім - політикам, журналістам, громадським активістам - потрібно навчитися розпізнавати цю брехню за її недомовленими поворотами, дивними натяками і припущеннями. Цей ворог небезпечний, бо, "вкидаючи" брехню, він розраховує, що його дії ніхто не буде спростовувати. Діючи нижче плінтуса, він поширює цвіль, яка стає отрутою. Але цю брехню треба виявляти і зупиняти критичним і розумним аналізом", - зазначає "Народний фронт".

"Що ж стосується емоцій навколо дій Національного антикорупційного бюро України, то представники "Народного фронту" неодноразово заявляли: кожен повинен займатися своїм. НАБУ має забезпечити професійні слідчі дії, підозрювані особи мають право довести свою правоту, суд повинен виносити чесні рішення, а медіа займатися висвітленням об'єктивних фактів", - резюмували в партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram