ГоловнаПолітика

Проти Ляшка порушили справу в зв'язку з незаконним збагаченням (оновлено)

Кримінальне провадження зареєстровано в САП.

Проти Ляшка порушили справу в зв'язку з незаконним збагаченням (оновлено)
Олег Ляшко
Фото: Facebook/Osman Karimov

Спеціалізована антикорупційна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно лідера Радикальної партії Олега Ляшка за статтею "незаконне збагачення".

Про це "Українські новини" повідомив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник.

На брифінгу Ситник підтвердив цю інформацію, однак повідомив, що подробиць поки що не має в своєму розпорядженні.

"З Антикорупційної прокуратури дійсно надійшла справа про незаконне збагачення. Але вона тільки надійшла, я не готовий сказати, що там відбувається", - зазначив він.

Оновлення 17:00. У своєму фейсбуці Ляшко прокоментував це кримінальне провадження.

"Відкриття САП проти мене кримінального провадження - це чисте політичне замовлення влади. На керівника САП Назара Холодницького має прямий вплив Президент Порошенко, як і на генпрокурора Юрія Луценка, який у січні також порушив проти мене кримінальну справу. Про те, що проти мене з'явилася нова справа, я знав ще минулого четверга, мене про це повідомив голова НАБУ Артем Ситник. Ми домовилися, що у вівторок, 25 квітня, на 11 годину я прийду в НАБУ і дам вичерпні свідчення в цій висмоктаній справі. Сам Ситник попросив мене не повідомляти про це ЗМІ, щоб розібратися без політичного тиску", - зазначив Ляшко.

Він повідомив, що 21 квітня телефонував керівникові САП Назару Холодницькому.

"Холодницький повідомив, що справа порушена за публікаціями в інтернеті з приводу придбання мною будинку, що це суто формальність, і після моїх пояснень справу буде закрито", - запевняє Ляшко.

Він обурився тим, що антикорупційні органи не стали тримати в таємниці порушення проти нього справи.

Оновлення 17:45. Джерело в НАБУ повідомило "Українські новини", що бюро аналізує майновий стан Ляшка і перевіряє його причетність до схем із заволодіння бюджетними коштами.

За словами джерела, зі ЗМІ отримані відомості про те, що Ляшко міг скоїти злочин.

"Згідно з декларацією Ляшка (за 2015 рік), будучи депутатом Ради, він отримав у власність майно на суму, яка більш ніж у 500 разів перевищує розмір прожиткового мінімуму і значно перевищує офіційний дохід його сім'ї, тобто на суму, що перевищує 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - сказав співрозмовник.

За результатами обробки матеріалів із відкритих джерел інформації САП внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу (незаконне збагачення).

20 квітня детектив НАБУ надіслав в управління аналітики та обробки інформації бюро доповідну записку про дослідження майнового стану Ляшка, встановлення пов'язаних із ним осіб, виявлення можливих схем заволодіння бюджетними коштами.

25 квітня заплановано допит Ляшка.

Нагадаємо, раніше журналісти з'ясували, що Олег Ляшко причетний до корупційної схеми із закупівель пожежних машин для Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram