ГоловнаПолітика

Син Царьова не зміг виселити переселенців з дому екс-нардепа

Біженці займають будівлю з 2014 року, коли з Царьова зняли недоторканність.

Син Царьова не зміг виселити переселенців з дому екс-нардепа
Максим Царев
Фото: tsn.ua

24 квітня Дніпровський районний суд відмовив у задоволенні позову про виселення переселенців з будинку колишнього депутата Верховної Ради Олега Царьова.

Про це пише "Радіо Свобода".

У квітні 2014 року за численні заклики до федералізації України, повалення влади і порушення територіальної цілісності проти тоді ще нардепа Олега Царьова було порушено три кримінальні справи. 3 червня 2014 року Верховна Рада 235 голосами позбавила Царьова недоторканності. На той момент він уже був лідером руху "Юго-Восток", і одним з організаторів так званих "ДНР/ЛНР". 12 червня 2014 року тодішній генеральний прокурор Олег Махніцький заявив про те, що Царьова Генпрокуратура оголосила в розшук.

У ті ж дні в селищі Старі Кодаки під Дніпром на дачі Царьова поселили три сім'ї переселенців із Донбасу. Його родичі на той момент виїхали з дому, і дружина Царьова, за словами активістів Автомайдану, проти поселення переселенців не заперечувала. Тим паче, що частина речей на той момент або постраждала від пожежі, яка трапилася наприкінці травня 2014 року, або була вивезена.

Пізніше син Царьова Максим подав до Дніпропетровського районного суду на одного з мешканців будинку - Володимира Моїсеєва, стверджуючи, що будинок було подаровано йому в 2005 році.

Наприкінці лютого 2015 року суддя вирішив закрити справу через паралельну кримінальну справу, яку порушили за фактом підробки договору дарування будинку.

Пізніше син Царьова вдруге спробував виселити біженців, але суд Дніпра відмовив у задоволенні позову.

Представник дніпровського Автомайдану Тарас Здреник повідомив "Радіо Свобода", що сім'ї переселенців, які жили в домоволодінні Царьова, зможуть і надалі безперешкодно там жити. "По-перше, позов Царьова стосувався одного з переселенців Володимира Моїсеєва, який зараз уже не проживає в будинку Царьова, він виселився і живе в іншому місці. По-друге, ні сам позивач, ні його представники в суді жодного разу не з'явилися", - розповів Здреник.

Станом на кінець квітня, в будинку Царьова живуть шестеро переселенців. Після вирішення проблем з опаленням туди найближчим часом підселять нових жителів - людей, які переїхали в Дніпро з зони бойових дій на сході, і яким ніде жити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram