ГоловнаПолітика

Кононенко виграв суд у Абромавічуса

Екс-міністр визнав вердикт упередженим і подав апеляцію.

Кононенко виграв суд у Абромавічуса
Айварас Абромавичус
Фото: zn.ua

Печерський райсуд Києва 13 квітня задовольнив позов народного депутата від фракції БПП Ігоря Конононенка про захист честі і гідності, поданий проти екс-міністра економіки Айвараса Абромавічуса.

Це випливає з поста на сторінці Абромавічуса в фейсбуці. Вердикт в Єдиному реєстрі судових рішень поки не оприлюднено.

"У четвер, 13 квітня, Печерський суд Києва виніс упереджене рішення у справі про захист честі Кононенка всупереч наявним матеріалам у справі. Айварас Абромавічус подав апеляцію у цій справі до Апеляційного суду міста Києва", - йдеться в повідомленні.

На думку колишнього міністра і його захисників, суддя поспішала під час розгляду справи. Вона не задовольнила жодного клопотання адвокатів і не приділила достатньо часу ні дослідженню наданих доказів, ні опитуванню відповідача.

Стверджується, що адвокати Абромавічуса надали докази щодо кожного твердження з прес-конференції, з приводу яких судиться Кононенко, "проте вони не зацікавили ні суддю, ні навіть представника опонентів".

"Усе вище сказане свідчить про упередженість судового розгляду та створення видимості процесу із заздалегідь відомим результатом. Як і довела моя попередня практика, чесні рішення простіше приймати за умови уважного громадського контролю. Зараз я подав апеляцію і запрошую всіх звернути увагу на розгляд цієї справи", - наводяться слова Абромавічуса.

Нагадаємо, в лютому 2016 року Абромавічус подав у відставку, звинувативши Кононенка в спробі підім'яти під себе відомство, призначивши підконтрольного заступника міністра. Пізніше Абромавічус назвав ім'я людини, яку йому "наполегливо рекомендували" як заступника. Ним виявився виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник. При цьому прізвище людини з Адміністрації президента, котра просила внести кандидатуру Пасішника на затвердження, Абромавічус назвати відмовився. Сам Пасішник заявив, що дійсно пропонував свою кандидатуру на посаду заступника міністра економіки, але йому відмовили.

Невдовзі Кононенко склав із себе повноваження першого заступника голови фракції БПП на період розслідування НАБУ заяв Абромавічуса.

У травні 2016 року НАБУ виправдало Кононенка і не знайшло підтверджень того, що нардеп чинив незаконний вплив на екс-міністра економіки. Кононенко повернувся на посаду заступника голови фракції БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram