ГоловнаПолітика

У справі затриманого за підозрою у вимаганні хабара прокурора за рік відбулося одне засідання суду, - Найєм

Підозрюваний доводиться близьким родичем Ківалова.

У справі затриманого за підозрою у вимаганні хабара прокурора за рік відбулося одне засідання суду, - Найєм
Сергей Нечипоренко

У справі колишнього прокурора Подольського району Києва Сергія Нечипоренка та його заступника Олексія Білого, затриманих за підозрою у вимаганні 150 тисяч доларів хабара за закриття кримінальної справи, переданої майже рік тому в суд, відбулося лише одне підготовче засідання. Наступне судове засідання заплановане на 28 квітня. Про це в фейсбуці написав народний депутат Мустафа Найєм.

До тих пір, поки не почнеться справжня війна проти викривленої реальності в судах, всі успіхи і досягнення в боротьбі з корупцією будуть ламатися об просте людське "Ну і що?".

"Приклад з реального життя. Через тиждень, 28 квітня, має відбутися судове засідання у справі про вимагання хабара колишнім прокурором Подільського району Києва Сергієм Нечипоренком і його заступником Олексієм Білим. Обидва прокурори були затримані ще в листопаді 2015 року під час передачі хабара в розмірі 150 тисяч доларів за закриття кримінального провадження. За однією з версій, підозрюваний Сергій Нечипоренко доводиться близьким родичем Сергія Ківалова. І чи то з цієї причини, чи то зірки так зійшлися, вироку у справі немає до сьогодні. Відразу після затримання обидва прокурори внесли суму застави – більш ніж шість мільйонів гривень – і їх відпустили на волю", - констатував нардеп.

"Справу розглядає суд Шевченківського району. За іронією долі, саме в цьому районі до 2013 року пан Нечипоренко впродовж 10 років працював прокурором. Обвинувальний акт направлено до суду майже рік тому. За цей час відбулося тільки ... одне (!) підготовче (!) засідання. У рамках судового засідання не викликали і не допитали жодного свідка у справі. При цьому більшість арештів, накладених на майно підозрюваних, суддями вже зняли. Найчастіше - навіть без виклику прокурора на судове засідання", - додав також він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram