ГоловнаПолітика

Обшуки в Dragon Capital викликали вкрай різку реакцію на Заході, - Наливайченко

Інвесторам потрібні гарантії держави, в яку вони вкладають гроші, вважає політик.

Обшуки в Dragon Capital викликали вкрай різку реакцію на Заході, - Наливайченко

Обшуки в одній із найбільших інвестиційних компаній в Україні Dragon Capital вже викликали вкрай різку реакцію на Заході і матимуть негативний вплив на процес залучення інвестицій в українську економіку. Про це лідер Руху "Справедливість" Валентин Наливайченко заявив, виступаючи сьогодні, 27 квітня, в Черкасах перед студентами Черкаського національного університету.

"Практика тиску спецслужб на українські та міжнародні комерційні структури є неприпустимою! Адже інвесторам - і українським, і іноземним, - потрібні гарантії держави, в яку вони вкладають гроші. Зате весь світ спостерігає, як проводиться рейд проти провідного інвестиційного банку! Це турбує наших міжнародних партнерів", - зауважив Наливайченко.

Лідер Руху "Справедливість" також наголосив, що Генеральна прокуратура повинна дати правовий висновок учорашнім подіям довкола Dragon Capital і ознайомити з ним міжнародних партнерів, іноземні посольства й українську громадськість.

Dragon Capital - одна з найбільших груп компаній, що працюють у сфері інвестицій і фінансових послуг і надають повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг. Інвестиційно-банківський підрозділ успішно провів понад 100 угод на суму понад 5 мільярдів доларів. Брокерський відділ є найбільшим українським торговцем акціями - третина торгів на Українській Біржі проходить за участю компанії.

Нагадаємо, 26 квітня СБУ провела обшуки в компанії Dragon Capital. Правоохоронці заявили, що в компанії використовували заборонене шпигунське програмне забезпечення російського виробництва. У самій компанії відзначили: обшуки СБУ стосувалися програми контролю робочого часу співробітників компанії, яку було визнано "спеціальним технічним засобом негласного отримання інформації" на підставі експертного висновку, зробленого в рамках кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram