ГоловнаПолітика

США скорочують допомогу Україні через корупцію і відсутність реформ, - Наливайченко

Справи для влади невтішні, - вважає політик.

США скорочують допомогу Україні через корупцію і відсутність реформ, - Наливайченко

Корупція, збагачення владної еліти, зубожіння людей, відсутність реформ, а також тиск і втручання влади в роботу новостворених антикорупційних органів (НАБУ, НАЗК, САП) і зволікання зі створенням Антикорупційного суду є, за словами лідера Руху «Справедливість» Валентина Наливайченка, основними причинами скорочення США фіндопомоги Україні.

«На жаль, сталося те, що я прогнозував і до чого корумпована українська влада не прислухалася: США скорочують фінансову допомогу Україні за програмами USAID. Застерігав щодо цього ще в грудні минулого року, але влада виявилася традиційно глухою. Мої поради не тільки не були сприйняті владою, а й активно спростовувалися офіційними особами, різними привладних лакеями і ботами», - написав політик у своєму фейсбуці.

Незважаючи на америкоцентричність політики нового президента США Дональда Трампа і глобальне скорочення американської фіндопомоги іншим країнам, причина скорочення допомоги Україні має свої конкретні причини: розквіт політичної корупції, збагачення владної еліти, зубожіння людей, відсутність реформ. «Цей ряд доповнили тиск і втручання влади в роботу новостворених антикорупційних органів (НАБУ, НАЗК, САП), зволікання зі створенням Антикорупційного суду. Показовою для американської сторони стала "справа Насірова", яку влада всіляко намагається розвалити. Партнери уважно стежать і за розвитком подій навколо інших гучних справ і розслідувань в Україні», - зазначає Валентин Наливайченко.

Він нагадав, що спочатку американська влада радикально скоротила - до 150 мільйонів доларів - витрати на підтримку Збройних Сил України у своєму оборонному бюджеті. Але українська влада не відреагувала і на цей дзвіночок.

«Справи для влади невтішні, і міжнародний тиск посилюватиметься пропорційно до її небажання припинити обкрадати власний народ і брехати,» - підсумував лідер Руху «Справедливість».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram