ГоловнаПолітика

Європарламент проголосує безвіз для українців 6 квітня

За прогнозами експертів, проблем зі схваленням не виникне.

Європарламент проголосує безвіз для українців 6 квітня
Фото: ecb.europa.eu

Європейський парламент 5 квітня проведе дебати про надання Україні безвізового режиму, а наступного дня відбудеться голосування.

Про це йдеться в порядку денному ЄП на 3-6 квітня 2017 року, передає Бі-бі-сі Україна.

За прогнозами експертів, проблем зі схваленням безвізу не виникне.

Після голосування Європарламентом рішення повинні узгодити посли ЄС, а далі Рада ЄС остаточно затвердить законодавчу ініціативу в середині травня.

Після цього документ підпишуть і опублікують в офіційному журналі ЄС. Безвізовий режим запрацює через 20 днів після публікації.

Зазначають також, що це рішення, швидше за все, не зможуть ухвалити до президентських виборів у Франції, які відбудуться 7 травня. У Франції побоюються, що надання безвізу Україні до виборів може додати аргументів представникам крайніх правих сил.

Нагадаємо, переговори про надання безвізового режиму громадянам України тривали з 2008 року. Як визнали в ЄС, Україна успішно виконала всі 144 зобов'язання в рамках візового діалогу.

2 лютого Європарламент скасував візи для громадян Грузії. Спочатку Україна і Грузія повинні були отримати безвізовий режим разом, однак пізніше цей процес розділили.

28 лютого в Євросоюзі пройшли тристоронні переговори між Єврокомісією, Європарламентом і Радою Європейського Союзу про лібералізацію візового режиму для України. Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що ЄС введе безвізовий режим для України до літа 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram