ГоловнаПолітика

Порошенко назвав причини поразки Української революції 1917-1921 років

"Головне - нестача політичної єдності, внутрішні чвари, анархія, отаманщина".

Порошенко назвав причини поразки Української революції 1917-1921 років
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко виступив зі зверненням з приводу 100-річчя Української революції, в якому назвав причини її поразки.

"Що ж пішло у нас не так і чому ми втратили незалежність, на відміну від наших найближчих сусідів? Перша причина - хибні ідеологічні установки, орієнтація на федерацію з Росією і дурман соціалістичної і комуністичної доктрин", - заявив Порошенко.

"По-друге, недалекоглядний, короткозорий пацифізм завадив вчасно створити справжнє українське військо, тверезо оцінити загрозу з боку Російської Федерації для незалежної України і підготуватися до зовнішньої агресії з боку і білих, і червоних", - сказав президент.

"По-третє, через брак міжнародної підтримки Україна в роки вирішальної сутички з росіянами залишилася один на один з агресором", - вважає він.

"Але головне, що не дозволило тоді виникнути незалежній Українській державі - нестача політичної єдності, внутрішні чвари, анархія, отаманщина. Наші тодішні лідери, писав у своїх спогадах командарм Михайло Омелянович-Павленко, партійні гасла ставили вище від державних, особисті моменти вище від суспільних", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, цього дня 1917 року було проголошено створення Української Центральної Ради, першого українського парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram