ГоловнаПолітика

Розслідування проти Охендовського продовжили на два місяці

До 13 квітня слідчі повинні провести низку додаткових експертиз і слідчих дій.

Розслідування проти Охендовського продовжили на два місяці
Фото: Сергей Онищенко

Розслідування кримінального провадження проти голови Центрвиборчкому Михайла Охендовського  продовжили ще на два місяці - до 13 квітня.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає "5 канал".

Протягом цього часу слідчі повинні провести ще низку додаткових експертиз і слідчих дій.

"13 лютого завершився термін досудового розслідування. Прокурори вчасно звернулися з клопотанням про продовження терміну досудового, то там виявилося, що необхідно проводити низку слідчих дій. Я це клопотання погодив, і ми це слідство продовжили на два місяці на прохання детективів. Слідство триває зараз", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, Охендовського підозрюють в отриманні більш ніж 1 млн гривень хабарів від Партії регіонів. Детективи НАБУ встановили, що голова ЦВК у 2012 році здійснив шість зарубіжних відряджень, пов'язаних зі своєю професійною діяльністю, які, за версією слідства, були профінансовані коштами ПР.

Підставою для переслідування Охендовського стали записи в так званій "комірній книзі" Партії регіонів.

Експертиза Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ встановила, що підписи і записи від імені Охендовського в цій книзі належать саме голові ЦВК.

САП вимагала, щоб суд призначив Охендовському запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,3 млн гривень і відсторонив від посади. Солом'янський районний суд Києва 21 грудня відпустив Охендовського під особисте зобов'язання, а в усуненні з посади відмовив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram