ГоловнаПолітика

Порошенко: Україна повинна повернути окуповані території дипломатичним шляхом

Президент виключає силове вирішення конфлікту.

Порошенко: Україна повинна повернути окуповані території дипломатичним шляхом
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна повинна повернути контроль над окупованими територіями дипломатичним шляхом.

Про це він заявив під час засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Є тверда моя позиція, є тверда позиція нашої команди - виключно політико-дипломатичним шляхом ми повинні повернути ці території України", - заявив Порошенко.

Водночас президент Росії Володимир Путін вважає, що ситуація, в тому числі на сході України, вимагає "від спеціальних і силових структур РФ особливої уваги і концентрації сил".

Про це він заявив на засіданні колегії ФСБ, повідомляють на сайті Кремля.

"Ми бачимо і серйозне загострення ситуації на південному сході України останнім часом. Мета цього загострення очевидна - зірвати Мінські угоди. Сьогоднішня влада на Україні явно не готова до мирного вирішення цієї складної проблеми і робить ставку на силове вирішення. Ба більше, відкрито говорить і про організацію диверсійно-терористичної, підривної роботи, в тому числі і в Росії. Нас це не може не турбувати", - сказав Путін.

Нагадаємо, раніше голова РНБО Олександр Турчинов заявив, що Росія активізувала переміщення на Донбас військовослужбовців і зброї, що свідчить про її готовність до подальшої ескалації бойових дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram