ГоловнаПолітика

Порошенко виступив проти відмови від вугілля з Донбасу

"Я не дозволю створювати в Україні образ держави, де панують анархія й отаманщина"

Порошенко виступив проти відмови від вугілля з Донбасу
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що Україна не повинна відмовлятися від антрациту, який видобувають на непідконтрольних територіях.

"Будемо приймати додаткові рішення про диверсифікацію джерел постачання енергетичного вугілля, не забуваючи про те, що і те вугілля, яке видобувають на окупованих територіях, воно теж наше, українське, і повинно займати свою частку в енергетичному балансі", - сказав Порошенко в четвер під час урочистостей з нагоди вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

Президент упевнений, що Україні вдасться знайти шляхи розблокування поставок.

"Я не дозволю демагогам створювати в Україні образ держави, де панують анархія і отаманщина, і не дозволю дестабілізувати ситуацію в зоні АТО, не дозволю розкладати фронт, - це саме те, чого очікує ворог", - додав Порошенко.

Нагадаємо, що блокування залізниці на Донбасі здійснюється в трьох напрямках.

У Луганській області заблоковано рух у районі станції Світланове (напрямок Луганськ - Лисичанськ). Крім того, на одноколійці Гірське - Золоте пошкоджено частину колії, що також унеможливлює проїзд.

У Донецькій області гілка Горлівка - Бахмут заблокована на залізничному переїзді в Бахмуті. З 10 лютого також встановлено блокпост на залізничному переїзді біля станції Фенольна (напрямок Ясинувата - Костянтинівка).

Через дії блокувальників повністю припинено постачання антрацитового вугілля на ТЕС, у зв'язку з чим Кабмін запровадив надзвичайний стан в енергетиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram