ГоловнаПолітика

РНБО не розглядала можливості силового розгону блокадників, - Насалик

Метою блокади міністр назвав спроби завдати шкоди економіці України.

РНБО не розглядала можливості силового розгону блокадників, - Насалик
Фото: 112.ua

На засіданні Ради національної безпеки і оборони не розглядалася можливість припинення блокади на Донбасі силовими методами.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розповів у програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

Метою блокади активістами неконтрольованих територій міністр назвав спроби завдати шкоди економіці України.

"Блокади були пов'язані з тим, щоб держава силовим методом вирішила ці питання. Але держава пішла на діалог, дала можливість зважити всі "за" і "проти". Я думаю, що основне озвучили: контрабанди бути не може. Адже що таке контрабанда: це контрафактні речі, товари підакцизні. Ось ці товари контролювати треба. Але те, що пов'язане з енергетикою або з металургійним комплексом - це вже інша розмова", - сказав міністр.

Ігор Насалик також зазначив, що контроль за блокуванням залізничних шляхів в Луганській і Донецькій областях не належить до функцій Міністерства енергетики.

"Міністерство енергетики займається тим, щоб забезпечити стійку роботу української енергосистеми. Тому, насамперед, завдання міністерства - забезпечити українцям світло і тепло.

Також дії спрямовані на те, щоб забезпечити потреби економіки держави", - підкреслив гість програми.

За словами міністра, блокуванням торгівлі з окупованими територіями повинні займатися "чітко визначені структури", СБУ, Національна поліція й інші силові структури.

Нагадаємо, на засіданні в четвер РНБО розглянула питання про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці.

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці та посилення захисту критичної інфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram