ГоловнаСуспільствоЖиття

Одеський сепаратист Марков побив польського політолога на російському ток-шоу

Під час зйомок передачі обговорювалася ситуація в Україні і РФ.

Одеський сепаратист Марков побив польського політолога на російському ток-шоу
Фото: timer.od.ua

Колишній депутат Верховної Ради України Ігор Марков накинувся з кулаками на польського політолога Томаша Мацейчука в ефірі російського ток-шоу "Право голосу".

Незважаючи на те, що передача так і не вийшла в ефір, відео вже оприлюднили в YouTube. Бійка починається на 23-й хвилині.

Спочатку конфлікт виник між ведучим Романом Бабаяном і Мацейчуком після слів поляка: "Я хочу привітати сьогодні Румунію, тому що середня зарплата в Румунії сьогодні вища, ніж в Росії. І українці теж хочуть жити нормальним життям, а не як ви у г*вні".

Обурений ведучий урвав Мацейчука і почав виганяти його зі студії зі словами: "Пішов звідси на*ер!"

За ведучим на поляка накинулися проросійські гості програми. Наприклад, політолог Сергій Міхєєв підскочив до Мацейчука зі словами: "Ти, баране, пішов геть звідси! Тільки спробуй смикнутися! Вали звідси!"

Після того як Мацейчук почав парирувати, до нього підійшов Марков і спочатку разом з усіма вимагав від нього покинути студію, а тоді завдав полякові удару кулаком у щелепу. Мацейчук після цього покинув зал, також разом з ним пішли і два гості з України - Павло Жовніренко і В'ячеслав Ковтун.

Зазначимо, що у квітні СБУ заборонила Мацейчуку в'їзд в Україну на п'ять років.

Нагадаємо, 12 серпня 2015 року Інтерпол затримав Маркова в Італії за запитом України. Після арешту він провів кілька тижнів у в'язниці, а потім жив у генуезькому готелі під домашнім арештом.

Україна вимагала екстрадиції Маркова, інкримінуючи йому злочин за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із заподіянням тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині II. Маркова підозрюють в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян.

У жовтні 2013 року, ще за Віктора Януковича, Маркова заарештували в цій справі, і він провів кілька місяців у в'язниці. Із СІЗО Маркова звільнив суд 25 лютого - майже відразу після втечі Януковича.

Марков підтримав сепаратистів на Донбасі, а в Росії навіть став членом "уряду у вигнанні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram