ГоловнаСуспільствоВійна

Пропускний пункт "Золоте" зупинив роботу

Сепаратисти не пропускають людей.

Пропускний пункт "Золоте" зупинив роботу
Фото: slovoidilo.ua

Контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Золоте" (Луганська область) не працює згідно з наказом штабу АТО, оскільки сепаратисти не вирішили питання пропуску громадян.

Про це повідомила Держприкордонслужба.

"Усі контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі, крім КПВВ "Золоте" на дорожньому коридорі "Стаханов - Золоте - Гірське - Лисичанськ". Його робота тимчасово припинена відповідно до наказу штабу АТО у зв'язку з тим, що на протилежному боці так і не було прийнято рішення про пропуск громадян на цьому напрямку", - йдеться в повідомленні.

За даними прикордонного, вранці на КПВВ на в'їзд і виїзд перебувала така кількість транспортних засобів: "Майорське" - 70/200; "Мар'їнка" - 250/200; "Новотроїцьке" - 50/20; "Гнутове" - 25/20.

Нагадаємо, на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 9 листопада було доручено відкрити КПВВ "Золоте" до 23 листопада.

Вранці 23 листопада співробітники Державної прикордонної служби України взялися оформляти людей і транспортні засоби, які перетинають лінію розмежування сторін у Луганській області через КПВВ "Золоте". Однак бойовики "ЛНР" зі свого боку не здійснювали пропуску осіб і транспортних засобів, тож рух не відновився.

Тристороння контактна група на засіданні 23 листопада попередньо домовилася про відкриття КПВВ "Золоте" до 10 грудня.

КПВВ "Золоте" повністю обладнаний і готовий до пропуску людей з 31 березня 2016 року. Ще минулої осені в рамках Тристоронньої контактної групи було погоджено його відкриття. Свою згоду дали всі сторони консультацій. Цей пункт пропуску розрахований на перетин 2 тис. машин і 5 тис. пішоходів щодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram