ГоловнаСуспільствоВійна

Генералу Назарову оголосили обвинувальний акт у справі про збитий Іл-76

Матеріальний збиток держави оцінено в більш як 28,7 мільйона гривень.

Генералу Назарову оголосили обвинувальний акт у справі про збитий Іл-76

Стосовно обвинуваченого в службовій недбалості, що призвело до аварії літака Іл-76 над аеродромом в Луганську в 2014 році, генерал-майора Віктора Назарова, на судовому засіданні в Павлоградському райсуді 23 листопада оголошено обвинувальний акт.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як йдеться в акті, Назаров як керівник штабу АТО був зобов'язаний здійснювати управління військовими частинами, залученими до операції, аналізувати інформацію і прогнозувати можливі дії незаконних збройних формувань на Донбасі, проте, обіймаючи посаду, недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків.

Крім того, в акті зазначено, що Назаров точно знав про розміщення на аеродромі Луганська груп бойовиків, озброєних ПЗРК, тобто "усвідомлював, що політ літаків на вказаний аеродром буде здійснюватися на територію противника" і був проінформований про "терористичну загрозу".

"13.06.2014 року в штаб АТО зі СБУ надійшла інформація про те, що дві групи бойовиків, озброєні ПЗРК, вирушили на аеродром Луганська і мають намір збивати літаки", - зазначив прокурор.

За його даними, Віктор Назаров як керівник штабу АТО не організовував протидію групам бойовиків і не гарантував безпеку українських військовослужбовців, відправлених до Луганська, що "призвело до вчинення теракту і загибелі 49 військовослужбовців".

Матеріальний збиток держави, за даними з акту, оцінено в понад 28,7 мільйона гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram