ГоловнаПолітика

Савченко почала свій політичний проект, - Соболєв

Нардеп вважає, що це її право.

Савченко почала свій політичний проект, - Соболєв
Сергей Соболев
Фото: Макс Требухов

Народний депутат від Батьківщини Сергій Соболєв заявив, що перший номер списку партії Батьківщина Надія Савченко почала свій політичний проект

Про це нардеп сказав у програмі "Свобода слова", відповідаючи на зауваження народного депутата від БПП Ірини Луценко з приводу того, що позиція нардепа від Батьківщини Надії Савченко часто збігається з позицією Опозиційного блоку.

"Думаю, що Надія Савченко почала свій власний політичний проект. Це її право. Але є речі, які для нас є неприйнятними, і ми їх так само озвучуємо негайно. Я вважаю, що будь-яка особа має насамперед охороняти інтереси держави", - зазначив Сергій Соболєв. Нардеп підкреслив, що за звільнення Надії Савченко боролися всі фракції, але Батьківщина була єдиною фракцією, яка включила в свій список позапартійну ув'язнену в Росії Савченко.

"Коли представники різних фракцій, в тому числі БПП, могли їздити на судові процеси над Савченко в Москву, це вважалося нормальним. А коли сама Савченко їде на суд над двома іншими українськими політв'язнями Кремля, з приводу цього піднімається незрозумілий шум", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, в кінці жовтня народний депутат України Надія Савченко поїхала в Москву на засідання Верховного суду РФ у справі українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

12 жовтня на сесії ПАРЄ Савченко зізналася, що їздила на окупований Донбас "порівняно недавно".

За п'ять днів до цього в ефірі каналу 112 Савченко заявила, що була в зоні АТО, але не робила спроб потрапити на окуповану територію.

18 жовтня Савченко забрала назад слова про поїздку на окуповану територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram