ГоловнаПолітика

Світлична і Шевченко перед матчем Україна-Сербія зустрілися з воїнами АТО в харківському госпіталі

Також вони взяли участь у спортивному фестивалі в гімназії, де навчаються діти-переселенці.

Світлична і Шевченко перед матчем Україна-Сербія зустрілися з воїнами АТО в харківському госпіталі

Напередодні товариського матчу збірних України та Сербії, який відбудеться сьогодні на стадіоні «Металіст», голова Харківської ОДА і перші особи українського футболу взяли участь у низці спільних заходів.

15 листопада керівник Харківської області Юлія Світлична, головний тренер національної збірної Андрій Шевченко і віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко взяли участь у спортивному фестивалі «Відкриті уроки футболу», який пройшов у харківській гімназії №152. Захід провели для дітей-переселенців з Донбасу, які сьогодні живуть в Харківській області.

«Розвиток і підтримка спорту є одним з наших пріоритетів, - зазначила голова Харківської ОДА. - У жовтні ми підписали меморандум з Федерацією футболу України, цілями якого є популяризація та розвиток футболу на території області. І вже зараз перейшли до його реалізації. І уроки футболу для школярів, і відкрите тренування, яке в понеділок провела збірна України на стадіоні «Металіст», і, звичайно ж, сьогоднішній матч збірних України і Сербії є кроками реалізації наших домовленостей. Розширюючи співпрацю, ми повертаємо до Харкова футбол європейського рівня».

Після спілкування з дітьми Юлія Світлична і Андрій Шевченко, а також гравці національної збірної відвідали Військово-медичний клінічний центр Північного регіону, в якому проходять лікування бійці АТО.

«Ми знаємо, що хлопці вболівають за футбол навіть тоді, коли перебувають на передовій, і для нас важлива їхня підтримка, - зазначив Андрій Шевченко. - Ми хочемо, щоб вони знали: ми пишаємося ними і вдячні за їхню мужність. Наш обов'язок - приділити їм увагу, не дивлячись на жорсткий графік підготовки до матчу».

Під час відвідування шпиталю керівник Харківської області і футболісти запросили бійців на матч Україна - Сербія.

Нагадаємо, товариська гра збірних України та Сербії почнеться в Харкові 15 листопада о 21:00. Вона стане першою міжнародною зустріччю, яка відбудеться на харківському стадіоні «Металіст», починаючи з 2013 року (тоді УЄФА заборонив проводити матчі в Харкові з міркувань безпеки). Повернути місту, що приймало Євро-2012, міжнародний футбольний статус вдалося в першу чергу завдяки активній діяльності керівництва обладміністрації і підтримки ФФУ. Питання повернення в регіон великого футболу порушила Юлія Світлична, звернувшись з пропозицією про співпрацю до Президента Федерації футболу України. Результатом став підписаний сторонами меморандум. Проведення матчу Україна - Сербія - тільки перший крок в його реалізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram