ГоловнаПолітика

Савченко виступила на підтримку російського активіста Дадіна

Український нардеп закликала росіян не мовчати.

Савченко виступила на підтримку російського активіста Дадіна
Фото: facebook.com/Savchenko.Nadiia

Депутат Верховної Ради Надія Савченко висловилася на підтримку засудженого російського активіста Ільдара Дадіна, засудженого до тюремного ув'язнення за участь в мітингах.

Про це вона заявила на своїй сторінці у Фейсбуці і оприлюднила своє фото з плакатом "Свободу Ільдару Дадіну!".

"Подивися, Росіє, що твоя влада робить з твоїми ж громадянами", - написала Савченко.

Вона закликала росіян "піднятися з колін" і "заступитися за своїх героїв".

"Коли у нас був Майдан, українці не раз кричали: "Росія, вставай!" Але чи Росії встати з колін? Заляканій, забитій, замученій Росії... У всі століття поставленій на коліна своїми ж тиранами?! Постояти не за чужих, а хоча б за своїх героїв?! Подивися, Росіє, що твоя влада робить з твоїми ж громадянами! Боїшся, Росіє?.. Ну, бійся! Завтра з тобою те ж саме зробить не твій зовнішній ворог, а твій внутрішній ворог - твій Кремль!" - написала Савченко.

Вона також додала, що хоче бачити Росію вільною.

Нагадаємо, в грудні 2015 року російський суд засудив Дадіна до трьох років колонії. Він став першим активістом, засудженим за неодноразову участь в опозиційних мітингах і пікетах. Правозахисна організація "Меморіал" визнала Дадіна політв'язнем.

Дадін відбуває покарання в ІК-7 у Карелії. 1 листопада ЗМІ опублікували відкритий лист Ільдара Дадіна, в якому він заявив про тортури. У той же день на публікацію відреагували в Кремлі: прес-секретар президента Дмитро Пєсков пообіцяв, що доповість про ситуацію в ІК-7 Володимиру Путіну.

Пізніше у ФСВП заявили, що запросять для огляду Дадіна незалежних медиків. У відомстві також заявили, що сам Дадін під відеозапис підтвердив відсутність тілесних ушкоджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram