ГоловнаСвіт

В Індії стартував саміт БРІКС

Очікується підписання низки спільних документів.

В Індії стартував саміт БРІКС
БРИКС
Фото: EPA/UPG

Восьмий саміт БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай Південна Африка) офіційно стартував в індійському штаті Гоа з церемонією спільного фотографування лідерів країн об'єднання.

Про це повідомляють РІА Новини.

Після фотографування заплановано офіційні заходи саміту, які пройдуть в готелі Taj Exotica. Президенти РФ, Бразилії і ПАР Володимир Путін, Мішел Темер і Джейкоб Зума, а також прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді і держсекретар КНР Сі Цзіньпін зустрінуться у вузькому складі, а потім проведуть переговори з членами Ділової ради БРІКС і пленарне засідання за участю національних делегацій.

Слідом за цим очікується підписання спільних документів. Серед них - декларація Гоа, план дій об'єднання на найближчу перспективу.

До вечора голови держав перемістяться в готель Leela, де зустрінуться з представниками країн об'єднання BIMSTEC ("Ініціатива Бенгальської затоки для багатосекторного технічного та економічного співробітництва"). У ньому перебувають, крім Індії, Бангладеш, Бутан, М'янма, Непал, Шрі-Ланка і Таїланд.

Зустріч голів держав БРІКС проходить у штаті Гоа 15-16 жовтня. 15 жовтня лідери БРІКС зустрілися на неформальній вечері і провели дві сесії спільного фотографування.

Нагадаємо, раніше економіст Джим О'Ніл, який придумав абревіатуру БРІК, заявив, що Росія навряд чи заслуговує місця в цьому клубі через низькі темпи зростання

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram