ГоловнаСуспільствоВійна

"Укроборонпром" презентував потенційно бойовий безпілотник

Апарат здатен переміщати до 5 кг навантаження.

Держпідприємство "Спецтехноекспорт", що входить до складу концерну "Укроборонпром", презентувало на міжнародній виставці "Зброя та безпека-2016" свій новий безпілотник ANSER.

Як повідомляється на сайті "Укроборонпрому", основні відмінні риси безпілотного авіаційного комплексу - можливість перебувати в повітрі від 6 до 12 годин, здатність переміщати на собі корисне навантаження до 5 кг і використання повністю зашифрованих цифрових каналів передачі даних. Вага літального апарату - 23 кг.

Старт літального апарату проводиться з катапульти, а посадка - парашутна. Тому для використання комплексу не потрібні стаціонарні злітно-посадочні смуги або майданчики.

Фото: http://ukroboronprom.com.ua

ANSER передбачається використовувати для моніторингу великих територій, берегових ліній, позицій і переміщення противника в глибокому тилу. Детально дослідити територію дозволяє використання оптики з 32 х зумом.

Зараз проводяться відомчі випробування безпілотника в різних модифікаціях, в тому числі і з бойовим корисним навантаженням.

Розробник безпілотного комплексу - приватне підприємство "Спайтек".

Нагадаємо, в січні секретар РНБО Олександр Турчинов говорив, що Україна почала виробництво бойових безпілотних літальних апаратів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram