ГоловнаСуспільствоВійна

У Міноборони підтвердили загострення ситуації під Маріуполем

Днями тут відбулася бойова сутичка з ДРГ бойовиків.

У Міноборони підтвердили загострення ситуації під Маріуполем
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Міністр оборони Степан Полторак підтвердив, що бойові дії в районі Широкиного на Маріупольському напрямку є найактивнішими в зоні антитерористичної операції.

Про це він заявив журналістам.

"З приводу Широкиного, там є загострення на тій ділянці. Кілька днів тому там стався бій з диверсійно-розвідувальною групою противника. Два диверсанти були знищені, два підірвалися на мінному полі під час огляду, один був схоплений у полон і одному вдалося втекти. Після цього там загострилася ситуація", - розповів Полторак.

На його думку, загострення пов'язане з бажанням бойовиків помститися за втрати, а також через проведення ротації.

"На сьогодні ця ділянка є найнеспокійнішою", - додав міністр.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група в Мінську підписала рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках. Умовою відведення сил прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидва боки не менш ніж на два кілометри.

Однак, незважаючи на домовленості, бойовики продовжують обстрілювати позиції військових, застосовуючи в тому числі і важке озброєння. Найбільшу кількість обстрілів і збройних провокацій штаб АТО фіксує на Маріупольському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram