ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА оголосила про перемогу забудовника на громадських слуханнях з приводу ТРЦ на "Героїв Дніпра"

Хоча більшість учасників голосували проти будівництва.

29 вересня в Києві на громадських слуханнях з приводу будівництва торгово-розважального центру над станцією метро "Героїв Дніпра" більшість місцевих жителів висловлювалися проти будівництва. Цей факт зафіксовано безліччю відео- і фотокамер громадських активістів, а також журналістами.

Але при цьому 13 жовтня на сайті Київміськадміністрації з'явився протокол цього заходу, з якого випливає, що громадськість схвалила проект будівництва.

Висновок, зафіксований у протоколі, намагалася ставити на голосування ініціативна група Марини Летюги, секретаря громадських слухання. На одному з відеозаписів видно, як одна з жінок зачитує проект із фразою "схвалити в цілому проект реконструкції станції метро «Героїв Дніпра» та будівництво торгово-розважального комплексу". Після цього проект виривають з її рук.

Але, згідно з протоколом, голова слухань потім якимось чином усе ж поставила цей проект рішення на голосування. Його підтримали 94 голосами "за". Ініціативна група складалася в основному з жінок старшого віку, які відмовлялися назвати місце проживання.

У цей самий час на вулиці біля школи, де перебувала велика кількість людей, нардеп Юрій Левченко влаштував власне голосування, під час якого практично всі виступили проти будівництва. Однак у протоколі з цього приводу сказано, що рішення про зміну місця проведення слухань не приймали (голосування було, але підрахунок голосів не проводили, результати оголошені не були), тому виходить, що люди просто пішли зі слухань.

Нагадаємо, що будівництво ТРЦ під назвою "Оазис" почалося над станцією метро несподівано. Пішохідна площа, де розташовані виходи з метро, була спочатку закрита заради робіт з хімічного закріплення ґрунтів, але потім виявилося, що тут з'явиться трирівневий торговий центр.

Станція метро "Героїв Дніпра" розташована на півночі Києва на перетині однойменної вулиці та Оболонського проспекту.

Над тунелем метро між станціями "Героїв Дніпра", "Мінська" і "Оболонь" зведені дві будівлі ТРЦ Dream Town. Одна з них розташована за кілька десятків метрах від місця нинішнього будівництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram