ГоловнаСуспільствоЖиття

Гідрометцентр спрогнозував теплу зиму

У січні, лютому і березні температура буде вищою за середню.

Гідрометцентр спрогнозував теплу зиму
Фото: Макс Требухов

Гідрометеорологічний центр прогнозує відносно теплу зиму, повідомив під час селекторної наради заступник директора Анатолій Прокопенко.

За його словами, в листопаді і грудні середньомісячна температура буде близькою до середніх показників, а в січні, лютому і березні - вищою від середніх показників.

"Загалом зима буде характеризуватися як відносно тепла, але тривалість опалювального сезону за температурними показниками буде коливатися від 160 днів на півдні країни до 180 на півночі і заході", - додав представник Гідрометцентру.

Він підкреслив, що протягом зими спостерігатимуться різкі зміни погодних умов.

Щодо найближчих днів, то синоптики прогнозують незначне потепління з 23 жовтня.

"Поступове підвищення температури можливе лише з 23 жовтня, тобто до кінця місяця ми все ще очікуємо незначне підвищення температури порівняно з тією, яка буде до того моменту", - сказав Прокопенко.

За його словами, 13 жовтня в Україні протримається дощова і вітряна погода, місцями пройдуть сильні дощі в західних областях, місцями з мокрим снігом.

14 жовтня циклон, який визначав погоду, покине межі України - і опади припиняться. Одночасно з цим очікується зниження температури повітря вночі до 0...+6 градусів, а в західних областях температура вночі знизиться до -1...-3 градусів.

15-22 жовтня в Україні очікується прохолодна, переважно без опадів погода з температурою повітря вночі +2...-3 градуси, удень +2...+9 градусів, на Закарпатті та на півдні Одеської області буде тепліше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram