ГоловнаКультура

Гогольфест-2016 оголосив учасників візуальної програми

На фестивалі пройде виставка сучасного мистецтва "Burn, Babylon".

Гогольфест-2016 оголосив учасників візуальної програми

Фестиваль сучасної культури Гогольфест, який пройде цього року на арт-заводі "Платформа", оголосив учасників візуальної програми.

Як повідомляють на сайті фестивалю, основна частина візуальної програми зосередиться в проекті "Burn, Babylon", кураторами якого виступили Євген Березницький і Марія Вторушина.

Учасниками проекту стануть група AES+F, художники Віктор Сидоренко, фотограф Борис Михайлов, Денис Кавсан, Флорін Леоні та Сильван Бауманн.

Проект має на меті, за словами кураторів, "проявити ідеологічні крайності сьогоднішнього дня".

"Ми виявили чотири абсурдні концепції соціального устрою, - розповідає куратор Євген Березницький. - Футурокульт, Рабовласницький соціалізм, Тотальна війна і Ортодоксальний Queer. Футурокульт іронізує над зверненням до містики у часи громадських заворушень. Рабовласницький соціалізм - це найбільш суперечлива концепція, яка насправді має історичну основу. Ортодоксальний Queer ставить питання інакшості з ніг на голову: якщо бути іншим - це норма, то хто тоді стає маргіналом?".

Відповідно, виставка поділена на 4 блоки, в кожному з яких художники розмірковують на задані теми.

Паралельно з відомими художниками, в проекті беруть участь художники, чиї імена не на слуху: Юрій Сивирин, Янка Бачинська і Євген Казак, Юлія Бєляєва, Володимир Вештак і Ілля Павлович та інші.

Виставка триватиме з 16 по 25 вересня. Відкриття - 16 вересня о 20:00 на арт-заводі "Платформа" (локації Літера 3.2 і Бункер).

Нагадаємо, Гогольфест цьогоріч пройде з 15 по 25 вересня і об'єднає театральну, кіно-, візуальну і літературну програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram