ГоловнаКультура

Форум "ГаліціяКульт" у Харкові оголосив програму

За два тижні в Харкові пройде 80 культурних подій.

Форум "ГаліціяКульт" у Харкові оголосив програму

З 4 по 18 жовтня в Харкові пройде культурний форум "ПогранКульт: ГаліціяКульт", у якому візьмуть участь 300 художників з Галичини та Слобожанщини.

Як повідомляють організатори форуму, програма включатиме понад 80 культурних подій: кінопокази, концерти, театральні вистави, літературні читання, художні виставки, лекції та дискусії.

"Сьогодні ставлення жителів різних регіонів країни одне до одного часто формується на основі пропаганди і чуток, а не на особистому досвіді, - каже організатор форуму Ольга Сагайдак. - Мета форуму "ГаліціяКульт" - познайомити Слобожанщину з Галичиною, розвіяти міфи і за допомогою мистецтва налагодити безпосередній діалог між ними. Для українців важливо не боятися регіональних відмінностей, адже ми можемо презентувати своє культурне розмаїття в світі, як це роблять Італія, Іспанія, Франція".

Форум буде працювати в 6 напрямках: кіно, література, музика, театр, візуальне мистецтво та лекційно-дискусійна програма. Так, на "ГаліціяКульті" покажуть близько 20 документальних і художніх фільмів - учасників міжнародних кінофестивалів в Україні, США, Франції, Канаді. Літературна програма складатиметься з творчих зустрічей з письменниками, серед яких - Сергій Жадан, Юрій Іздрик, Тарас Прохасько, Юрій Андрухович та інші.

У театральній програмі - постановка п'єси українського драматурга Наталії Ворожбит "Зерносховище".

Окрім того, львівський етно-рок-колектив «ГИЧ-оркестр» зіграє просто на сходинках Харківського оперного театру, а в будівлі старого цирку 40 музикантів оркестру «Слобожанський» виступлять разом з рок-гуртом із Чехії The Plastic People of the Universe.

9 виставок представлять напрямок візуального мистецтва. Основна експозиція «ГаліціяКульт» у Харківському художньому музеї та «ЄрмиловЦентрі» налічуватиме понад 200 скульптур та інсталяцій, творів живопису і графіки зі Львова, Івано-Франківська, Києва та Харкова. У рамках лекційно-дискусійної частини форуму пройдуть обговорення з провідними істориками, соціологами і культурологами.

На Форумі представлять результати творчих резиденцій, у рамках яких галицькі та слобожанські художники працювали разом.

Вхід на всі події "ГаліціяКульту" безкоштовний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram