ГоловнаСвіт

У Лівії проурядові сили заявили про взяття головного штабу ІДІЛ

Ісламісти продовжують утримувати позиції в житлових районах Сирта.

У Лівії проурядові сили заявили про взяття головного штабу ІДІЛ
Фото: EPA/UPG

У Лівії проурядові збройні загони заявили, що захопили головний штаб екстремістського угруповання "Ісламська держава" в місті Сирт, що був центром діяльності угруповання в цій північноафриканській країні, повідомляє Радіо Свобода.

За словами представника цих сил, вони також захопили головну лікарню міста й університетське містечко, але ісламісти продовжують утримувати позиції в житлових районах міста і в районі вілл на березі моря.

Раніше в середу лівійські сили повідомили, що втратили над Сиртом винищувач. За словами спікера, ні причина падіння літака, ні доля екіпажу досі невідомі. Агентство, пов'язане з угрупованням, заявило, що бойовики збили літак і вбили пілота.

Угруповання "Ісламська держава" захопило місто Сирт з околицями в лютому 2015 року і перетворило цей район на центр своєї діяльності в Лівії.

Як повідомляли напередодні, уряд Лівії відмовився від іноземної допомоги в боротьбі з ІДІЛ на суші.

У червні повідомляли, що урядові війська Лівії відбили у бойовиків ІДІЛ місто Сирт.

Нагадаємо, що після повалення лівійського лідера Муаммара Каддафі 2011 року і громадянської війни в країні донедавна діяли два уряди: демократично обраний і визнаний світовою спільнотою в Тобруку, а також ісламістський - у Триполі. При цьому в конфлікті також брали участь бойовики. 17 грудня 2015 року за посередництва ООН сторони підписали угоду про створення Уряду національної єдності. У лютому в Лівії було оголошено новий склад Уряду національної єдності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram