ГоловнаСвіт

Донька Рейгана розкритикувала Трампа за слова про "прихильників другої поправки"

Петті Девіс відома своїми ліберальними поглядами і неодноразово критикувала політику свого батька.

Донька Рейгана розкритикувала Трампа за слова про "прихильників другої поправки"
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Петті Девіс, донька республіканця Рональда Рейгана, 40-го президента США, розкритикувала кандидата в президенти США Дональда Трампа за неоднозначний коментар.

Про це сама Петті Девіс написала в Facebook.

"Ваші жахливі слова про "прихильників другої поправки" почули в усьому світі. Їх почули адекватні та гідні люди, які здригаються від вашої любові до вербального насильства. Їх почули ваші прихильники, багато з яких завзято і злобно кричать: "За ґрати її! [Гілларі Клінтон]" на ваших мітингах. Їх почула людина, яка самотньо сидить у кімнаті в полоні своїх темних фантазій і бачить необмежене насильство як спосіб залишити свій слід у світі", - написала вона, зазначивши, що всі сказані слова мають значення.

9 серпня Трамп, виступаючи перед прихильниками, сказав, що його опонент-демократ Гілларі Клінтон хоче скасувати другу поправку конституції США, яка гарантує громадянам право на вільне носіння зброї. "Якщо вона зможе вибирати суддів [Верховного суду], то нічого не можна буде зробити, хлопці! Ну, може, прихильники другої поправки щось зможуть, я не знаю", - заявив республіканець. Численні спостерігачі припустили, що він запропонував убити Гілларі Клінтон, і розкритикували його.

Замах на Рональда Рейгана було здійснено 30 березня 1981 року через два роки після його інавгурації. Джон Хінклі випустив шість куль із револьвера, поранивши трьох людей. Сам Рейган постраждав від кулі, що зрикошетила від броньованого скла лімузина. Хінклі вважав, що, убивши президента, він прославиться і здобуде любов актриси Джоді Фостер. Його було ув'язнено в психіатричній лікарні.

27 липня лікарі постановили, що Хінклі більше не становить загрози для оточуючих і його можна випустити на свободу.

Петті Девіс відома своїми ліберальними поглядами, несприйняттям гонки озброєнь і ядерної зброї. Вона критикувала політику свого батька в написаних нею книгах.

Як повідомляли раніше, Клінтон звинуватила Трампа в постійних закликах до насилля через його слова про право на носіння зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram