ГоловнаСвіт

У Мережі з'явилися документи про знущання в таборах для нелегалів в Австралії

За даними журналістів, фігуранти більшої частини історій - діти

У Мережі з'явилися документи про знущання в таборах для нелегалів в Австралії
Фото: wikipedia.org

В інтернеті опубліковано 2000 звітів, в яких засвідчено знущання над людьми, що перебувають в австралійському таборі для нелегалів на тихоокеанському острові Науру.

Про це пише The Guardian.

Ідеться про знущання, зафіксовані з травня 2013-го по жовтень 2015 року. У них задокументовано випадки нападів, сексуального насильства, покалічення і знущань над дітьми.

За даними журналістів, фігуранти більшої частини історій - діти, хоча їх усього 18% загального числа проживають у таборі.

У документах розповідається про численні інциденти: наприклад, одному з дітей пригрозили смертю, іншого били по обличчю, а у вересні 2014 року охоронець дозволив ув'язненій дівчинці зайти в душ на чотири хвилини замість двох, але за умови, що він буде спостерігати за нею.

Крім цього, задокументовані і випадки поведінки з боку підопічних, що турбують співробітників. У вересні 2014 року, зокрема, одна дівчинка зашила собі губи - охоронець, який побачив її, лише розсміявся; а в лютому 2015 року одна з вихованок вказала на себе і запропонувала "розрізати її знизу".

3 травня в центрі для біженців на острові Науру ув'язнені влаштували бунт - було заарештовано 183 особи.

Австралія відкрила табори для боротьби з посиленням нелегальної міграції. Найчастіше в Австралію намагаються потрапити жителі Індонезії і Шрі-Ланки. Судна, на яких пересуваються біженці, зазвичай не пристосовані для плавання в океані, в результаті чого вони часто зазнають лиха.

Табори для нелегалів, крім Науру, також розташовуються в Папуа Новій Гвінеї.

Нагадаємо, в квітні минулого року прем'єр Австралії порадив ЄС відправляти назад нелегалів з Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram