ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ: вкладники-протестувальники помилилися адресою

Договори укладали з фінансовими компаніями, а не з банком "Михайлівський".

НБУ: вкладники-протестувальники помилилися адресою

Прес-служба Національного банку відреагувала на мітинг людей, які називають себе вкладниками банку "Михайлівський".

"Більшість мітингувальників під стінами Національного банку України не є вкладниками банку "Михайлівський", а переважно клієнти фінансових компаній ТОВ "Індивідуальний розрахунковий центр" (ІРЦ) і ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр". Ці компанії не були офіційно пов'язані з банком "Михайлівський". Регулятором діяльності цих компаній виступає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг). Національний банк і Фонд гарантування вкладів фізичних осіб поки що не мають жодного впливу на їхню діяльність. Вклади клієнтів фінансових компаній, відповідно до законодавства України, не гарантуються. Особи, які не погоджуються з рішенням Фонду, згідно із законодавством України, мають право звернутися до суду", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що виплати вкладникам банку "Михайлівський" почалися з 15 липня і на сьогодні вже виплачено 93% від загальної суми виплат. Усі вкладники банку, відповідно до законодавства України, отримують до 200 тис. грн відшкодування від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Нацбанк у червні звернувся до правоохоронних органів з проханням розібратися в діях керівництва та топ-менеджменту банку "Михайлівський". Згодом Фонд гарантування також надіслав правоохоронцям чотири заяви про вчинення кримінальних злочинів посадовими особами цього банку на суму майже 2 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram