ГоловнаЕкономікаБізнес

Легендарний Нассім Талеб виступить у Києві Пресс-релиз

10 жовтня за запрошенням інноваційного простору HUB 4.0 Київ відвідає Нассім Талеб — відомий американський економіст, автор гучної теорії «Чорний лебідь», фінансовий гуру, який передбачив Світову економічну кризу 2008 року. Він проведе перший в Україні відкритий семінар «Чорний лебідь: прогнозувати і перемагати у світі хаосу».

Сфера досліджень вченого - вплив випадковостей на світову економіку і біржову торгівлю. Автор називає такі події Чорними лебедями. Вони змінюють перебіг історії і водночас майже не піддаються прогнозам. На семінарі спікер поділиться інсайдерською інформацією та унікальними ідеями про процеси, які формують «градус» глобальної економіки. «Нассім Талеб розповість, як країнам досягати успіху у світі хаосу, а бізнесу - виживати на ринках із граничним рівнем ризиків. Його теорія допомагає знайти пояснення багатьох процесів, що відбуваються в тому числі в Україні. Отже, вона може вказати: де шукати точки росту і розвитку», - сказав інвестор HUB 4.0 Валерій Омельченко.

Програма семінару:

1.Антикрихкість. Що таке «Кластер». Як отримати вигоду з хаосу.

2.Роль підприємництва та інновацій. Механізм опціональних проб і помилок.

3.Чорний лебідь. Проблема прогнозування. Труднощі рідкісних явищ та їхнє вирішення.

4.Попрощайтеся зі своїм життєвим досвідом під час прийняття рішень. Сесія «Питання-відповідь».

5.Автограф-сесія.

Про Спікера:

Нассім Талеб - випускник Сорбонни і володар MBA Вортонської школи бізнесу, який побудував успішну кар'єру на Волл-стрит. Автор бестселерів «Чорний лебідь», «Антикрихкість», «Обдурені випадковістю» і гучної теорії, яка вивчає непрогнозовані події: їхню природу і вплив на наше життя.

У 2008 році Талеб передбачив світову економічну кризу. На тлі глобального краху його компанія Empirica Capital принесла інвесторам півмільярда доларів прибутку.

За теорією Нассіма Талеба, непередбачувані події перекроюють ринки, а в незрозумілій випадковості криється зростання. Він покинув торги на біржі, щоб присвятити себе роботі над теорією і книгами, які принесли йому світову популярність. «Талеб змінив спосіб багатьох людей думати про невизначеність, особливо на фінансових ринках. Його книга «Чорний Лебідь» є цікавим і сміливим аналізом того, яким чином люди намагаються осмислити несподівані події», - пізніше своїми враженнями від прочитання поділиться Нобелівський лауреат з економіки Даніель Канеман і запропонує включити ім'я Талеба у список кращих представників інтелігенції.

Бестселери:

  • «Чорний лебідь. Під знаком непередбачуваності»

    Три редакції, переклади на 31 мову і 17 тижнів у списку бестселерів за версією New York Times. Золота класика non-fiction і настільна книга засновника Amazon Джеффа Безоса. Це філософське есе про те, чому ми так погано прогнозуємо майбутнє і так легко пояснюємо минуле. Автор аналізує долю людства під впливом Черних лебедів, непередбачуваних подій. Талеб руйнує стереотипи, жорстко критикує прогнози аналітиків і вчить досягати успіху в умовах, коли одна непередбачена випадковість здатна змінити весь світ.

  • «Антикрихкість»

    Головна праця Нассіма Талеба, присвячена властивості систем долати перешкоди і ставати сильнішими й досконалішими. Талеб формулює прості правила, які дозволяють подолати крихкість. Автор вказує на головну помилку бізнесу - створення прибутку і тільки потім управління ризиками. Насправді виживання завжди передує успіху.

  • «Обдурені випадковістю»

    Перша літературна праця Талеба і одна з найбільш інтелектуальних книг всіх часів та народів за версією журналу Fortune. Приправлена тонким гумором, вона наочно демонструє, як випадок впливає на суспільство і чим загрожує переоцінка ролі причинно-наслідкових зв'язків. Про велику роль шансу в нашому житті. І про те, що людям властиво приймати бажане за дійсне, випадковість за закономірність.

Більше інформації можна знайти тут:

taleb.com.ua

facebook.com/BlackSwanKiev/events

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram