ГоловнаЕкономікаДержава

Севастопольський вертолітний завод передали у власність Росії

Авіабудівники побоюються, що потенційних інвесторів цікавить територія заводу в прибережній зоні.

Севастопольський вертолітний завод передали у власність Росії
Фото: sev.gov.ru

Майновий комплекс держпідприємства "Севастопольське авіаційне підприємство" передано у федеральну власність Росії. Відповідне розпорядження прийнято 4 серпня на засіданні підконтрольного Кремлю уряду анексованого Севастополя, передає Крим.Реалії.

"Завод буде інтегровано в холдинг "Вертольоти Росії", що дозволить забезпечити фінансування першочергових заходів з технічного переоснащення та модернізації виробничих потужностей. Найголовніше - підприємство зможе отримувати оборонзамовлення, що дозволить збільшити кількість робочих місць", - пояснив тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту земельних і майнових відносин Роман Кородченков.

Як наголошено, в червні цього року борг із зарплати на вертолітному заводі склав більш ніж 10 млн рублів.

У квітні цього року на підприємстві побував віце-прем'єр уряду Росії Дмитро Рогозін. Він пообіцяв, що Севастопольське авіаційне підприємство увійде в російський холдинг "Вертольоти Росії". Але зараз холдинг сам переживає скрутні часи.

Севастопольські авіабудівники побоюються, що після входження в загальноросійський холдинг приманкою для потенційних інвесторів можуть служити не виробничі потужності, а сама територія заводу. Підприємство розташоване в прибережній зоні бухти Омега і займає понад 16 га, з яких площа прибережної захищеної смуги уздовж Чорного моря становить лише 5,6 га.

Експерти не виключають, що спеціалізоване авіаремонтне підприємство, яке з 1929 року лагодило, переобладнувало і модернізувало різні типи вертольотів, а також створювали засоби зв'язку і навігації, можуть сильно скоротити чи зовсім закрити.

Нагадаємо, в липні 2014 року Севастополь відмовлявся віддавати Україні вертольоти хорватської армії, які були передані на ремонт Севастопольському авіаційному підприємству до окупації півострова Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram