ГоловнаПолітика

Міноборони показало обсяг допомоги ЗСУ від кожної країни

Лідери - США і Канада.

Міноборони показало обсяг допомоги ЗСУ від кожної країни
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони оприлюднило дані про матеріально-технічну та гуманітарну допомогу Збройним силам України від урядів країн-партнерів.

Як повідомляють на сайті міністерства, найбільше українській армії допомагали США. В рамках матеріально-технічної допомоги ЗСУ отримали речове, медичне та технічне майно на загальну суму близько 111 мільйонів доларів. Це дороге медичне обладнання, аптечки, броньовані автомобілі підвищеної прохідності типу "Хамві" і запчастини до них, багатодіапазонні радіостанції, прилади нічного бачення, хімічна лабораторія для оперативного аналізу хімічних речовин, обладнання для розмінування, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, тактичне спорядження, комплекти літньої та зимової камуфляжної форми, бронежилети і кевларові шоломи, шарфи, каремати і мікрофлісові шапки. В рамках гуманітарної допомоги США передали ЗСУ мобільний польовий шпиталь, продовольчі набори, генератори, обігрівачі для приміщень, водолазне спорядження та обладнання для Повітряних сил на загальну суму близько 8 мільйонів доларів.

  • Канада передала українській армії гуманітарну допомогу на суму понад 23,5 мільйона доларів США. Це балістичні маски, прилади нічного бачення, бронежилети, кевларові шоломи, спальні мішки і велику кількість зимової форми.
  • Польща подарувала комплекти постільних речей, житній хліб тривалого зберігання, сухі пайки та речове майно на майже 6,5 мільйона доларів.
  • Австралія - зимову форму вартістю понад 4,5 мільйона доларів.
  • Великобританія - речове та медичне майно, тактичне спорядження, зимове дизельне паливо, прилади нічного бачення і GPS-навігатори на 4,5 мільйона доларів.
  • Китай - обладнання для офтальмологічної клініки на 3,4 мільйона доларів.
  • Словаччина - електрогенератори, освітлювальні комплекти, пластиковий посуд, спальні мішки, речове майно та широкий спектр медичного обладнання та майна на загальну суму понад 1 мільйон доларів.
  • Туреччина - речове майно на 1 млн доларів.
  • Норвегія - сухі пайки на суму близько 630 тисяч доларів.
  • Франція - бронежилети і медичні матеріали на суму близько 600 тисяч доларів.
  • Нідерланди - електрогенератори і зимове речове майно на 500 тисяч доларів.

Загальна сума гуманітарної допомоги, яку передали Збройним силам України країни-партнери, становила понад 56 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Україна хоче отримати від Заходу летальне озброєння, однак країни НАТО відмовляються на це йти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram