ГоловнаСвіт

Обама назвав ІДІЛ, Росію і "Брекзит" терміновими викликами для НАТО

Американський лідер закликав країни Альянсу збільшити підтримку України.

Обама назвав ІДІЛ, Росію і "Брекзит" терміновими викликами для НАТО
Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама назвав терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), Росію, конфлікти в Африці і на Близькому Сході, а також "Брекзит" терміновими викликами для країн НАТО.

Про це американський лідер написав у своїй статті, опублікованій у The Financial Times.

Обама зазначив, що натхненні або організовані ІДІЛ теракти забрали життя безневинних людей у країнах НАТО, а безліч шукачів притулку мігрантів попрямували до Європи через конфлікти від Африки до Сирії та Афганістану.

"Російська агресія щодо України загрожує нашому баченню Європи як єдиної, вільної і мирної. Голосування в Великобританії на користь виходу з ЄС порушує серйозні питання про майбутнє європейської інтеграції", - наголосив він.

Президент США вважає, що країни НАТО і ЄС у Варшаві "повинні мобілізувати політичну волю і взяти на себе конкретні зобов'язання для протистояння цим терміновим викликам". Обама зазначив, що це можливо лише при збереженні єдності та справжнього партнерства.

"Нам необхідно поглибити співпрацю в галузі безпеки між НАТО і ЄС і збільшити нашу підтримку України, яка захищає свій суверенітет і територіальну цілісність", - написав голова держави, зазначивши також важливість зміцнення оборони союзників у Центральній і Східній Європі. Він додав, що санкції щодо Росії не повинні бути скасовані, "поки Москва повністю не виконає своїх зобов'язань за Мінськими угодами".

Нагадаємо, сьогодні вранці у Варшаві почалася зустріч голів країн-членів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram