ГоловнаПолітика

Савченко виступила проти відновлення права голосу Росії в ПАРЄ

Депутат закликала ЄС підтримати українців чіткою та послідовною позицією

Савченко виступила проти відновлення права голосу Росії в ПАРЄ
Фото: facebook.com/svitlana.zalishchuk

Депутат Верховної Ради Надія Савченко висловилася проти відновлення права голосу російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це вона заявила під час свого виступу, повідомила депутат Світлана Заліщук у Фейсбуці.

"Не можна повертати делегацію, яка не поважає права людини, не поважає імунітет делегата так, як це Росія робила зі мною", - сказала вона.

Савченко також зазначила, що Росія мусить відповісти в суді за її викрадення так само, як і за викрадення інших українців.

"Країна, яка обіцяла безпеку за Будапештським меморандумом, після атомного роззброєння України завдала нам удару в спину. Це зрада", - сказала вона.

При цьому Савченко зазначила, що бажає примирення. Депутат закликала європейців підтримати українців чіткою та послідовною позицією.

Фото: facebook.com/svitlana.zalishchuk

Нагадаємо, 10 квітня 2014 року ПАРЄ ухвалила резолюцію, якою позбавила делегацію РФ права голосу в Асамблеї і виключила з усіх керівних органів до кінця року через її незаконну окупацію Криму. У січні 2015 року ПАРЄ продовжила ці обмеження до квітня. У відповідь на це російська делегація покинула ПАРЄ до кінця 2015 року.

У січні 2016 року Росія відмовилася подавати заявку на підтвердження повноважень делегації, і її повноваження в ПАРЄ на 2016-й рік також було анульовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram