ГоловнаПолітика

Рух Наливайченка і Перший добровольчий мобільний шпиталь оголосили про співпрацю

"Справедливість" і ПДМШ підписали документ про стратегічне партнерство.

Рух Наливайченка і Перший добровольчий мобільний шпиталь оголосили про співпрацю
Фото: Макс Требухов

Громадський рух "Справедливість" Валентина Наливайченка і Перший добровольчий мобільний шпиталь Геннадія Друзенка оголосили про початок стратегічної співпраці.

Відповідний документ вони підписали під час прес-конференції в Інституті Горшеніна.

"Те, що бачимо ми, щоб український воїн після служби, після бойового завдання міг повернутися і отримати гідне забезпечення, гідне житло, гідне ставлення до себе, знайшло об'єднання в зусиллях із Першим добровільним мобільним шпиталем", - заявив Наливайченко.

Друзенко і собі наголосив, що ПДМШ останнім часом мав значні труднощі, тому допомога з боку "Справедливості" надійшла дуже вчасно.

"Сьогодні ми бачимо ні війну, ні мир, що дуже болісно б'є по моральності, здоров'ю не тільки солдат, а й тилу. Ми бачимо, що тил уже не хоче слухати про війну, і хвиля ентузіазму, яка характеризувала 2014 рік, початок 2015 року, на сьогодні вщухла", - заявив Друзенко. "Попри це, коли приїжджаєш на схід і бачиш цих солдатів із бойовими травмами, з небойовими травмами... Без [медичної] допомоги ми часто зазнаємо великих і нічим не обґрунтованих втрат, деморалізації", - додав керівник ПДМШ.

Він розповів, що його проект існує півтора року і останнім часом мав великі труднощі. "На щастя, буквально через тиждень як ми зустрілися з Валентином, обговорили, що в нас спільні цінності, потиснули один одному руки, і вже перші результати ми бачимо сьогодні. Сьогодні ми підпишемо документ про взаємодію, про співпрацю", - заявив він.

Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова - волонтерський проект, у рамках якого медики з різних міст України їдуть працювати в зону АТО. Шпиталь почав свою роботу в грудні 2014 року в Кураховому. Сьогодні медики допомагають військовим і цивільним у Луганській області, безпосередньо біля до лінії фронту. Проект об'єднує медиків, які натреновані за стандартами тактичної медицини.

Нагадаємо, що рух Наливайченка розвиває проект "Армія Гідності", мета якого - надання допомоги українським бійцям на сході і ветеранам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram