ГоловнаСуспільствоВійна

Рух Наливайченка зажадав легалізувати лікарів ПДМШ

"Ми вимагаємо від влади ухвалити якесь рішення і легалізувати цих людей на передовій".

Рух Наливайченка зажадав легалізувати лікарів ПДМШ
Виктор Ягун
Фото: Макс Требухов

Громадський рух "Справедливість" Валентина Наливайченка зажадав від влади легалізувати медиків Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова, змушених покинути зону АТО через невирішене питання роботи на передовій.

Про це сказав Віктор Ягун, координатор руху "Справедливість", на прес-конференції в Інституті Горшеніна.

"Вони добровільно, ризикуючи своїм життям, рятують українських військових на передовій. І ми просто вимагаємо від влади ухвалити якесь зрозуміле рішення, взяти на себе відповідальність і легалізувати цих людей на передовій", - сказав він.

Ягун передбачає, що зволікання з легалізацією медиків ПДМШ може бути пов'язаним із небажанням визнати факт нестачі лікарів в армії.

"Вони намагаються уникнути тих наказів, [після підписання яких виникнуть питання:] а що ж ми робили з армією, куди ми поділи наших військових медиків, вони ж закінчували, ми гроші витрачали на їхнє навчання?" - сказав Ягун.

Нагадаємо, Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Пирогова - волонтерський проект, в рамках якого медики з різних міст України їдуть працювати в зону АТО. Шпиталь почав свою роботу у грудні 2014 року в Кураховому. Донедавна медики допомагали військовим і цивільним у Луганській області безпосередньо біля лінії фронту. Проект об'єднує медиків, тренованих за стандартами тактичної медицини.

Лікарі працюють на ротаційній основі. В цілому через ПДМШ пройшли 200 лікарів, які обслужили понад 7000 пацієнтів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram