ГоловнаПолітика

На посади керівництва ДБР подали документи лише три людини

На три вакансії подано лише три пакети документів

На посади керівництва ДБР подали документи лише три людини

На посади керівництва Державного бюро розслідувань станом на 30 травня подали документи три людини.

Про це повідомила секретар конкурсної комісії з відбору керівництва Держбюро, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

"10 травня ми оголосили конкурс на три посади: директор Держбюро розслідувань, перший заступник і заступник. Залишилося трохи більше ніж тиждень до завершення прийому документів (до 8 червня включно), на ці три вакансії подано всього три пакети документів", - розповіла вона.

Севостьянова повідомила, що комісія стурбована слабким інтересом громадськості та ЗМІ до конкурсу. При цьому вона зазначила, що практика попередніх конкурсів показує, що більшість кандидатів подають свої документи в останні дні.

"Ми розуміємо, що є українська ментальність, що всі прийдуть в останній день", - додала вона.

Севостьянова також повідомила, що всі претенденти на посади керівництва здаватимуть тести на знання законодавства і проходитимуть поліграф (детектор брехні).

Комісія має намір опубліковувати списки тих, хто подав документи для участі в конкурсі.

Нагадаємо, закон про ДБР набув чинності 1 березня. Цьому органу мали передати від прокуратури розслідування кримінальних проваджень за тяжкими злочинами і корупційним правопорушенням топ-чиновників.

Однак

комісію з призначення директора бюро вчасно сформувати не вдалося, і ДБР не почало роботу. Це на деякий час заблокувало слідство у кримінальних провадженнях. Проблему зняло роз'яснення Вищого спецсуду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram