ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Саакашвілі взяти під особистий контроль дорогу Одеса-Рені

Співфінансування будівництва дороги повинно бути забезпечено з місцевого та обласного бюджетів

Порошенко доручив Саакашвілі взяти під особистий контроль дорогу Одеса-Рені
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко доручив голові Одеської обласної державної адміністрації Михайлу Саакашвілі взяти під особистий контроль будівництво дороги Одеса-Рені.

Про це йшла мова на робочій зустрічі голови держави з головою ОДА, повідомляє прес-служба Президента.

"Ми дуже сподіваємося, що цей шлях стане коридором, що з'єднує Одесу з Румунією - Констанцою, Варною, з Болгарією, і це буде проект, в якому будуть задіяні, в тому числі, і кошти ЄС. Принаймні керівництво Румунії і Болгарії запевнили мене в своїй зацікавленості та участі у цьому проекті", - зауважив Петро Порошенко і висловив упевненість в тому, що буде знайдено кілька джерел фінансування дороги.

Президент повідомив, що дав відповідні доручення щодо виділення коштів з Державного бюджету за рахунок Фонду регіонального розвитку і Одеської обласної ради для того, щоб співфінансування будівництва дороги було забезпечено і з місцевого, і з обласного бюджетів.

Голова держави висловив упевненість, що будуть виконані вимоги Закону про перерахування коштів від перевиконання планів митного збору.

Петро Порошенко також наголосив на необхідності прискорення і завершення в найстисліші терміни будівництва нового митного терміналу. При цьому він зазначив успішний характер трансформацій, які пройшла Одеська митниця за останній рік.

Голова держави позитивно оцінив роботу Михайла Саакашвілі, якого рік тому було призначено головою Одеської області, і висловив упевненість, що "наша команда, надійним членом якої є Михайло Саакашвілі, здатна багато зробити".

Нагадаємо, Кабінет Міністрів виділив 134 мільйони гривень на будівництво дороги Одеса-Рені. В кінці квітня Одеська ОДА оцінила дорогу Одеса-Рені в $4,6 млрд.

Дорога Одеса-Рені була побудована в 1940-1950 роках і давно вичерпала свій ресурс. На 228 кілометрах дороги потрібно провести поточний середній ремонт, на 61 кілометрі - провести капітальний ремонт. Також потрібно побудувати майже 6 кілометрів об'їзної дороги навколо Рені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram