ГоловнаСвіт

Правозахисники оцінили кількість жертв війни у Сирії у 370 тис. осіб

Офіційно за час сирійського конфлікту задокументовано 270 тис. смертей.

Правозахисники оцінили кількість жертв війни у Сирії у 370 тис. осіб
Жертвы химатаки в Дамаске (Архив)
Фото: EPA/UPG

Жертвами громадянської війни в Сирії стали понад 370 тис. осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Раніше SOHR повідомляла про 270 тис. офіційно зареєстрованих випадків смертей.

Правозахисники зазначають, що не всі випадки загибелі сирійців вдається офіційно зареєструвати через те, що сторони конфлікту не розкривають дані про втрати, а також тому що доступ у деякі райони Сирії обмежено.

Протистояння армії президента Сирії Башара Асада та заколотників, які потребують його відставки, почалося у 2011 році і переросло в повномасштабну громадянську війну. Повстанці вважають президента винним у жорсткому придушенні спочатку мирних протестів і використанні армії проти беззбройних маніфестантів під час першого етапу внутрішнього конфлікту.

Під час сирійської війни сили набули терористичні організації, в тому числі терористичне угруповання "Ісламська держава", яка захопила частину території країни, а також сусіднього Іраку.

Альянс із 65 країн на чолі з США проводить бомбардування території Іраку з серпня 2014 року і підтримує курдські сили, що борються на землі проти ІД. У вересні 2014-го почалися атаки коаліції на позиції терористів у Сирії. З 30 вересня 2015 року підтримку силам Асада надають російські збройні сили.

Нагадаємо, раніше у вівторок повідомлялося, що сирійська влада і опозиція погодили умови перемир'я, запропоновані США і Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram