ГоловнаСвіт

Угорщина проведе референдум з приводу обов'язкових квот на мігрантів

Орбан заявив, що плебісцит стане серйозним випробуванням європейської демократії

Угорщина проведе референдум з приводу обов'язкових квот на мігрантів
Виктор Орбан
Фото: EPA/UPG

Уряд Угорщини вирішив провести референдум з питання про обов'язкові квоти ЄС на мігрантів.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, інформує агентство Рейтер.

За словами голови угорського уряду, цей плебісцит стане серйозним випробуванням європейської демократії. Орбан також зазначив, що квоти на мігрантів змінять етнічну, культурну та релігійну карту Угорщини та Європи.

"Поки що ніхто не питав європейців, чи підтримують вони, приймають або відкидають обов'язкові квоти на мігрантів", - заявив він на прес-конференції.

"Уряд реагує на громадську думку. Ми, угорці, вважаємо, що введення квот для розселення мігрантів без підтримки народу - це зловживання владою", - сказав Орбан. При цьому він не уточнював, коли пройде референдум.

Орбан також заявив, що його уряд усвідомлює наслідки такого референдуму, особливо якщо угорці скажуть "ні" квотами. За його словами, головне питання в ситуації з квотами полягає в тому, чи може будь-хто окрім угорців вирішувати, з ким буде жити угорський народ.

Нагадаємо, раніше в листопаді повідомлялося, що Угорщина вирішила оскаржувати квоти ЄС на мігрантів у суді.

Угорщина, Чехія, Румунія і Словаччина голосували проти плану щодо введенню квот, запропонованого Єврокомісією, коли його схвалили 22 вересня. Словаччина також заявляла про намір оскаржувати рішення про квоти у судовому порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram